Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Integrace v současné podobě je mrtvá.

Současným faktem je, že se nikdo neodvážil napsat pravdu, proč nejde integrovat člověka s islámským náboženstvím do Evropy. Není to totiž "přijatelné" pro degenerovaný proud evropského myšlení.

Bývalý předseda britské Rady pro rovnost a lidská práva Trevor Phillips prohlásil, že muslimská komunita ve Spojeném království je odlišná od všech ostatních a že země by měla přijmout fakt, že se nikdy neintegruje. Očekávat od muslimů, že se změní, je výrazem hrubé neúcty k nim, prohlásil na pondělním setkání think-tanku Policy Exchange ve Westminsteru. Informoval o tom server The Times.Mimo jiné prohlásil, že "Neustálé předstírání, že se nějaká skupina nakonec změní a bude stejná jako my, je zřejmě tou nejhrubší formou neúcty. Protože tím vlastně říkáte, že jejich jiné způsoby, z nichž některé se nám nemusejí líbit, jsou způsobeny tím, že ještě neuzřeli světlo. Ale oni prostě jen vnímají svět jinak než my,” dodal. K tomu se vyjádřila i Muslimská rada, která stále trvá na tom, že muslimská víra je slučitelná s životem v zemi. Zároveň ale považuje požadavek evropanů na změnu muslimů za diskriminační -„Tím se vlastně říká, že muslimové nejsou rovnocenní, že nejsou dostatečně civilizovaní, aby mohli být součástí britské společnosti, což ale zcela jistě jsou,”.Britský premiér David Cameron podle serveru Daily Mail řekl, že právě selhání při integraci umožnilo extremistům šířit své ideje /tolik z médií/.

Základní problém je ale v tom, že náboženství nechceme oddělit od integrace. A to, jak náboženství Evropy, tak i náboženství islámu. Oddělte náboženství z integrace do Evropy, a zůstane Vám to hlavní, co Evropu vytvořilo (i za přispění řecko-latinsko-židovsko-křesťansko-sekulárních vlivů). Jestliže křesťanství bylo osvícenstvím a touhou po svobodě občanů dotlačeno do stavu, kdy ve věcech světských nerozhoduje (i přes existenci církevního práva a snahu církve si zachovat moc), tak islámské náboženství se vnořilo do osobnosti člověka a stalo se jeho základem a návodem jak žit. Má člověka plně v moci.

Pokud budeme řešit problém integrace při plném respektu islámského náboženství, tj. budeme integrovat jejich náboženské hodnoty do evropského života, tak můžeme integrovat jen občany Evropy do islámského světa. Nebo můžeme vrátit Evropu do 12. století a nastolíme paritně církevní stát. Představa pro velkou část Evropy nepřijatelná - a to i pro řadu veřících, kteří si zachovali kritický pohled na svět a víra v "něco" je jejich soukromou záležitostí. Pokud by v Evropě došlo k respektování hodnot islámu, tak to musí skončit jen dvěma základními směry. Prvním je restaurace křesťanstí v Evropě se všemi pilíři, dogmaty, nařízeními a právem církevním. To vše jako obraz stejně pojatého života islámského, který se za dobu své existence téměř nezměnil. A Evropa by mohla doufat, že alespon trochu udrží krok s biologickou podstatou islámské společnosti - tj. křesťanské ženy budou rodit 10 a více dětí. Je předpoklad, že klér z obou stran by se nakonec domluvil - ve své podstatě konečné cíle života na naší Zemi mají téměř stejné. Pokud se nedomluví, tak vývoj může vést k náboženské občanské válce. Druhý směr je prolnutí obou náboženství a následná konverze do supernáboženství. O výsledku, které náboženství se stane dominantní, je dnes všem historikům, sociologům a filozofům jasno.

Zbývá tak jediná cesta, kterou současná Evropa, stále ještě ovládaná náboženstvím, nechce připustit.  Pokračovat ve vývoji sekularizace a víru ponechat jako vnitřní svobodu člověka v myšlení. Jeho konání ale musí být v rámci zákonů. Právo na náboženství je právo víry, ne právní nástroj omezovat život jiného člověka s jinou vírou a nevírou. Pokud toto Evropa bude jasně deklarovat islámskému světu, tak plně ospravedlní požadovky vyžadovat totéž po migrantech z jiného náboženského prostředí. Nástrojem omezení lidí je především zákon. Ostatní omezovací nástroje jako náboženství, morálka, kultura, zvyky a pod. lze použít jen v rámci tohoto zákona. Důsledkem by tak bylo dodržování zákonů, respektování práv svobodného občana, rovnost pohlaví a mnoho dalších atributů života. Tedy toho, co dnes řada politiků nechce farizejsky prosadit, protože volá po respeku náboženství u nových přistěhovalců. Jejich náboženství je totiž nástrojem omezování práv těch, kteří mají jiné smýšlení.

Nemůžeme ve jménu tolerance k jiným kulturám dopustit netoleranci vlastních občanů. Nelze tolerovat čtvrti a místa v Evropě, kde žádná tolerance neplatí, nerespektuje se ústava, kde existuje paralerní právo, a kde se lidé chovají podle vlastních zákonů. Nelze jenom u jedněch trestat projevy anisemitismu, rasovou a náboženskou nesnášenlivost, nerespektování práv žen, dědickcých práv a dalších zákonů. Nelze o takových skutcích ani mlčet. Nemůžeme být tolerantní k těm, kteří nás netolerují.

Autor: Jaroslav Fišer | čtvrtek 28.1.2016 16:58 | karma článku: 36,52 | přečteno: 1301x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Do Sněmovny by se v březnu dostalo pět stran. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Aktualizujeme Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik