Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo, nebo co, nás kope do propasti.

Začíná finiš v cílové rovince. Zde se uplatní jen silné lokty a kopance. Dojde i na kousání a plivance. Vše „investované“ do  Ruska se začíná v nějaké formě vracet EU a USA. Začíná se to nějak smolit.

Proč došlo k pádu cen ropy lze jen spekulovat, že je to dítětem spekulace samotné. Skutečností je, že hluboký propad příjmů Ruska z ropy přinesl této zemi problémy. Z počátku se ekonomičtí věštci radovali, jak to letí dolů, a očekávali pád režimu v Rusku. Drželi se hesla, že v době nouze tlustý zhubne, a hubený zhebne. Opak se stal pravdou – hubený jen běží rychleji. Situace je komplikovanější a propad zasáhl téměř všechny země.

V současné době světový finanční trh žere silná deflace. Začínají se s něho vypařovat finanční aktiva a kupci hledají záchranu v nákupu komodit – rozuměj, něčeho reálného, co jim zůstane v ruce, když se čísla z bankovek změní na čísla na nepoužitelném papíru.  I když komoditní trhy umožňují nakupovat a prodávat něco, co ještě není vyrobeno (vypěstováno), je to pořád jistější než držení finanční hotovosti či nejisté a nekryté státní dluhopisy.

Ukazuje se, že strůjce světového finančního pořádku  - tlustý FED, vydával přání za fakta. Je otázkou času, kdy FED nastartuje opět svoje rotačky, a začne chrlit další zdroje pro spirálu zadlužení. Krizi z roku 2008 řešil tím, že založil dluhy, které byly sice úrokově levnější, ale situaci neřešily. Přispělo k tomu i politické šílenství s Ukrajinou, Sýrií, Libyí a dalšími. Východní státy, především Čína a Rusko, začaly v předstihu likvidovat svoje dolarové dluhopisy a mohutně nakupovaly cenné komodity – především zlato. Jen ekonomický sebevrah bude v současné době nakupovat dolarové dluhopisy s větší splatností než pouhé měsíce.

To, co bylo vládami nazýváno ozdravěním ekonomiky, je jen jedna zatáčka ze spirály deflace. Mezitím se obrovským způsobem zmenšila suma peněz z finančních aktiv – tedy laicky řečeno- nižší objem aktiv kryje stále stejný, či rostoucí globální dluh. Tato zatáčka smrti je vydávána zaplacenými truhlíky v médiích za ozdravění ekonomiky – právě proto, aby ostatní truhlíci tleskali FEDu (USA). A celá EU je z toho na větvi, a aby nezlobila, tak jim tam pod strom naženeme miliony utečenců. Politicky a ekonomicky je to geniální – jen vrchní truhlík si může myslet, že nově příchozí budou tvořit hodnoty za současné ekonomické recese. Představy o tom, že “vzdělaný islamista“ nahradí neposlušného dělníka za poloviční plat, jsou šíleností nenažranců.  Jistě, mohou podpořit spotřebu – ale za co, soudruzi, za co! Jen za naše vydělané prachy ze sociálních dávek. Navyšování spotřeby má svoje meze, a spotřeba musí mít reálný ekonomický základ a ceny.  I záchranná brzda, dříve používaná západní ekonomikou –tj. Čína, je poslední půlrok ve výrazném poklesu poptávky (rozuměj komodity navázané na spotřebu). V posledních několika letech Čína tvořila cca 30% ze své ekonomické expanze do států, které teď výrazně „hubnou“. Rovněž vázala asi 50% globálního ekonomického růstu světa. Pokud bude dále hubnout, nejvíce to odnese svět.

V USA tak bojují dva způsoby řešení globálního trhu. Prvním je prosté řešení válkou – čím větší a mimo území USA, tím lepší. Dluhy se pro vítěze mažou. Druhý způsob je globální dluh znovu nakrmit dalším dluhem, a čekat až hubení zhebnou. Případně vytvářet další a další ohniska neklidu, které zaměstnají vlády a média vlastním přežitím. Stará pravda je, že pokud sháním něco k snědku pro svoji rodinu, tak vše ostatní jde stranou.

Ve skutečnosti tak o našem životě rozhodují záměry jiných. Jen pro příklad: 80% vlastnictví nejmocnějšího kata FEDu je ve vlastnictví New York Federal  Reserve. A tu zase ve spárech drží jen osm rodin, půlka z nich sídlí v USA – Goldman Sachs - New York, - Rockefellers - New York, - Lehmans and Kuhn Loebs - New York. Druhá půlka je z EU -  Rothschildové  z Paříže a Londýna, - Warburgové z Hamburku, Lazardovi z Paříže. A z Říma je to Israel Moses Seife.  To jen pro výčet, až budeme někteří tleskat, jak to ten západ s východem zkoulel, a zda někdo zhebnul.

Autor: Jaroslav Fišer | pondělí 15.2.2016 11:03 | karma článku: 27,98 | přečteno: 626x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik