Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Turecko versus Evropa - nejméně 3:0!

Diplomaticky lze říci, že jednání EU s Tureckem ukázalo ztrátu iniciativy Evropy. Nové návrhy a tlak Turecka zároveň negoval připravený program summitu. Lidsky to ale můžeme nazvat tak, že si Turecko vytřelo zadek s EU.

V přetahování o Sýrii tak Turecko vynáší další eso z rukávu. Je tragické, že lídři EU o tomto nevěděli, snad jen paní Merkelová. Ta si to nechala pro sebe, protože to vyhovuje jejím plánům. V každém případě je to naprosté diplomatické fiasko, protože nevědět o scénářích partnera na schůzce je nezodpovědné až hloupé. A předchozí jednání vedené „diplomatem“ Tuskem, je možné hodit do koše. Celé to ukazuje, že EU nepracuje jednotně a dokonce jejich zpravodajské sítě jsou slepé. Nebo sice vidí, ale je v zájmu někoho mlčet. A nechat EU vymáchat si hubu.

Zpětně se také ukazuje, že kroky Turecka od počátku uprchlické krize, jsou připraveny a koordinovány.  Jejich cílem je přerod Turecka na regionální velmoc, která se vypořádá s Kurdy, zajistí průnik do Evropy s volným pohybem lidí, a vytvoří koridor pro plyn a ropu z Kataru a Saudské Arábie. K tomu všemu má sekundovat EU, která má v počátku garantovat příliv evropských peněz na uprchlíky v Turecku, později se stát sama cílovou zemí pro nepohodlné Kurdy, islámské migranty, a nakonec se postavit za Turecko v konfliktu, který právě tímto scénářem je nevyhnutelný. Tímto konfliktem bude snaha odstranit vliv Iránu a Ruska z regionu. Poslední vývoj v Sýrii, kde vzniká za podpory USA nárazníkové pásmo na hranicích Sýrie a Iráku ukazuje, že Sýrie bude rozdělena. Z takového území bude nadále možno destabilizovat region a vytvořit konečné řešení – region pod vlivem Turecka s podporou USA v zádech. To vše za mlčení a podpory EU, která s řízenou imigrací jako s nožem na krku bude mnohé aktivity Turecka platit, a bude mít jen velmi málo politické a mocenské vůle proces řídit. Nehledě na to, že energetickou závislost EU na Rusku vymění za závislost na arabských šejcích.

Turecku se tak podařilo vytěžit z rozbití syrského pohraničí a podpory ISIL maximum. I samotné sestřelení ruské stíhačky do tohoto scénáře zapadá. V minulosti vřelé objímání při obchodování s Ruskem, při současném členství v NATO, bylo jen předstíráním a mělo ukázat EU a USA, že pokud jejich plány nebudou v souladu s tureckou doktrínou ovládnutí regionů, tak mohou přejít na druhou stranu. Stejné objímání je teď praktikováno s Německem, a má za cíl dokopat ostatní státy k tomu aby EU platila a platila. A umožnila volný pohyb osob v Turecku do Evropy.

Poslední jednání Turecka a EU ukazují, že řídící procesy a iniciativa v budoucnosti EU se dostaly plně na tureckou a americkou stranu. Pokud EU přistoupí na tuto hru, bude odsouzena k dalším ústupkům. Mediální masáž v Evropě zařadí další stupeň, kdy příliv islámu bude vydáván za historický jev, kterému se nemůže Evropa vzpírat. Náznaky už jsou vidět v různých prohlášeních politiků o nevyhnutelnosti kulturní koexistence islámu a křesťanství v Evropě. Proto je veden útok na národní stát, na jeho plné podřízení suverenitě EU. EU již nyní opustila řadu evropských principů jako je národní hrdost, svobodné rozhodování národů a rovnost občanů. To vše v duchu doktríny nových odbytišť, velkého kšeftu a nové masy spotřebitelů. Politikům EU je jedno jakého vyznání je občan Evropy. Důležité je především udržet byrokratickou moc, která bude potřebná při nové regulaci v přetvoření Evropy.

Pokud Turecko prosadí své zájmy na úkor Evropy, bude to velmi křehká stabilita pro Turecko a drahá pro Evropu. Jednání obou je však na hraně, kde je i šance na tvrdý dopad Turecka do světové reality, a celé EU na začátek sjednocovacího procesu. Ve světle života průměrného občana EU to ale může být i výhra. V současné době ale průměrný Evropan prohrává, a vyhlídky na nové sousedy v ulici, ve škole, v práci a na úřadě jsou nevábné.

Autor: Jaroslav Fišer | úterý 8.3.2016 9:40 | karma článku: 36,67 | přečteno: 1152x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  14:58

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Ferimu za mřížemi nebezpečí nehrozí, jako právník bude populární, míní bývalý vězeň

23. dubna 2024  14:58

V pondělí odvolací soud potvrdil tříletý trest pro Dominika Feriho. Exposlance uznal vinným v...

Připomene hrůzné činy, řekl Pavel. V Letech otevřeli památník holokaustu

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  14:56

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik