Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Často ma napadá myšlienka, či sú americkí politici takí hlúpi alebo takí zákerní. A neviem, čo by bolo vlastne horšie.

Desivé na tom je však to, že táto banda hlupákov či podrazákov disponuje najväčšou mocou v dejinách ľudstva...

0 0
možnosti
Foto

Destabilzovanému světu se lépe vládne.

Představte si, jak nevýhodné by pro USA byla silná EU, silné Rusko a stabilizovaná Ukrajina.

Proto USA udělají maximum pro destabilizaci EU i Ruska, co na tom, že přijdou o život možná statisíce Ukrajinců, protože pokud Porošenko nebude mít na východě Ukrajiny výsledky, tak může skončit v občanské válce i západní Ukrajina a konflikt se dále rozšíří.

Naprosto zdevastovaná Libye USA nevadí vůbec a myslím si, že i kdyby skončil celý Irák a Sýrie v rukou ISIL, tak to Američanům též nebude příliš vadit, protože tento stav vytvoří problémy Evropě a ne USA.

Politika USA je lidově řečeno naprosto zločinecká a nezadá si s politikou bývalého nacistického Německa.

5 0
možnosti
PV

..a svět se na to jen tupě dívá a EU papouškuje, co jim z poza Atlantiku zamejlují.

0 0
možnosti
VL

To víte že jo, V EU a v USA je to samý trouba, zatímco tady máme přehršel geniálních geopolitiků, kteří kdyby to vzali do ruky, tak rozloží EU, včlení jednotlivé státy EU salámovou metodou do stále více islámského a asijského Euroasijského svazu, zavedou zde "kapitalismus" čínského stylu a budou kecat svoje nesmysly o "uvědomělé svobodě" individuálních občanů. Také se dohodnou s ISILem a  vytvoří, kde to jen půjde státy zlatých dobrodušně krutých diktátorů. Pak strčí hlavu do písku a budou se modlit, aby je ten svět, který takto díky svému nezměrnému hlupáctví zpotvoří, nesežral!

0 0
možnosti

Pravda, i my se často křižujeme, kdože to tahá za loutku Obamy. 

Kdo jsou ti, co za něj "myslí"? Co je to za poradce? Píšete to jasně.  

Vystiženo  perfektně. Děkujeme.

5 0
možnosti
RM

Vynikající, pane Fišere. Mám několik připomínek.

USA, tedy přesněji ti, kteří ovládají US gov a po dalších parlamentních a prezidentských volbách to budou ti samí a po dalších opět ti samí, jelikož jim systém z peněz, které získají z válek všude po světě financovat předvolební kampaně vždy obou hlavních soupěřů, dělají přesně to, co potřebují: dlohodobé konflikty mimo území US.

Takže zjišťovat není nic nutné, strategie je dlouhodobě jasná: vydělávat na válkách v zahraničí a získávat přístup k surovinovým zdrojům všude po světě.

Ukrajina je z tohoto pohledu odplatou US Rusku za "zmařenou investici v Sýrii". Sýrie měla sloužit jako kanál Jižní Amerika - Mali - Sýrie - Afgánistán. Co se tím kanálem mělo přepravovat? To, co se přepravuje již desítky let a s čím se obchoduje po zbraních nejlépe. Drogy. Výše uvedené jsou důležité uzlové body. Ze Sýrie měly drogy putovat přes Turecko do Kosova a z Kosova do celé Evropy. Proto bylo Kosovo uznáno jako samostatný stát. Aby bylo možné ovládat jeho infrastrukturu nezávisle na Srbsku, Chorvatsku nebo jiném státu.

Stále mne dokáže překvapit, že si někdo může myslet, že US gov reprezentuje své občany. Prostě do Bílého domu je po vzoru divokého západu posazen vždycky nějaký Černý šerif. A teď to platí přesně doslova.

Suroviny - drogy - nekryté peníze - politický vliv - lichva - podvody - zlodějina. CIA a NSA potřebují US k tomu, aby své aktivity po celém světě legalizovaly.

8 0
možnosti
Foto

On ten problém bude asi v tom, že v USA nečtou tento blog. Tím pádem nic nevědí a jsou dezorientovaní.....;-D Zkuste se ucházet o místo poradce,,,,,:-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik