Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidím to spíše tak, že celá turecká invaze má zabránit vzniku kurdského státu na části územi Iráku. V tom směru by to znamenalo válku s Pešmergy a faktickou pomoc IS. Jinak chalifát pod vedením Turecka asi není reálný. Arabové další tureckou nadvládu nebudou chtít.

0 0
možnosti

To je co za zemi, ten "Iráq"? 

Hádám, že se jedná o Irák, ale pan autor chtěl naznačit, že je zběhlý v cizích jazycích. Potom si měl ale odpustit tu čárku nad "a".

0 0
možnosti
Foto

A92l86e69š 58M52e52r33t77a

5. 12. 2015 16:19

Když dva dělají totéž, není to totéž. Údajné porušení Turecké suverenity, které trvalo 16 sekund, bylo okamžitě potrestáno. Sešli se nejvyšší představitelé NATO, kteří vyjádřili podporu svému chráněnci a odsoudili neomluvitelný čin ruských letců. Porušení suverenity Iráku a Sýrie zřejmě nestojí za povšimnutí. Dvojí metr jak vyšitý a to v rámci podpory i naší Sobotkovy vlády, opravdu není co dodat.

7 0
možnosti

Zajímavé úvahy, zajímavý celý článek. R^

5 0
možnosti

Karma. Dobře Jste to shrnul. Nejlepší řešení je možná to poslední. Armáda ve vedení Turecka je mnohem pragmatičtější a čitelnější partner pro svět než podivný diktátorsko- muslimský prezident  Erdogan. Do hlavy mu není vidět a i když je součástí NATO, jeho příklon k islámskému vidění světa a k posilňování pozice Turecka jako hlavního hráče v regionu, to nevěstí nic dobrého. Navíc, i přes můj odpor k politice putinova Ruska, mohou mít rusové pravdu v podezření, že Turecko víceménně skrytě sympatizuje s IS nebo s ním přinejmenším obchoduje. Jeho dosavadní kroky by tomu odpovídaly. Útoky hlavně na Kurdy, kteří o s IS opravdu bojují je podivný. Myslím, že Turecku se nedá věřit a jejich vstup do EU by byl fatální chybou. Najednou by mohli získat evropský pas lidé, před kterými bychom měli být naopak chráněni.

11 0
možnosti

Zrovna k tomuto blogu by se melo mnoho diskutujicich vyjadrit........radeji resi to,jestli si pan Zeman vzal ciste slipy a jestli mu nebylo spatne u klenotu.......no potes pan Buh

5 0
možnosti

Mos dobre a zajimave napsano.....

4 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik