Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na první pohled je váš pocit, že nás vyspělé země využívají celkem logický, ovšem vše bylo dáno tím, že naše výchozí pozice vstupu do volného trhu byla dost mizerná přestože si někteří troubové myslí že jsme byli bohatý stát. Ne nebyli.

Takže bohužel bez vstupu zahraničního kapitálu bychom se neobešli. Máte pravdu v tom, že stát (prakticky všechny vlády od. 1990) si měl více ohlídat podmínky prodeje majetku, případné investiční pobídky atd.

I v dnešní době se např. zbytečně plýtvá penězi za stavbu nových průmyslových zón, které nemají jasný předpoklad zaplnění novými firmami, nebo stupidními nápady jako kanál Dunaj-Odra-Labe, který má vlastně kopírovat železniční koridory, které dopraví zboží rychleji s větší flexibilitou další distribuce do vedlejších tratí.

O neefektivním "využívání" veškerých dodací od EU i těch vnitrostátních je skoro zbytečné se zmiňovat. Tady lze efektivitu prospěšného využití odhadnou tak na 60%. Přebujelý státní aparát je další studnou kam padají peníze, které mohly být využity lépe.

V těchto věcech je asi větší potenciál přibližování se vyspělejším státům.

Vždy dochází k tomu, že větší a tím hospodářsky silnější stát svým způsobem ovlivňuje (ovládá) menší (zaostalejší) státy v okolí.

Jen hlupáci s myslí, že lze rychle dohnat státy, které se nám v komunistické éře vzdálily o cca 30 roků. Spadnout do bahna lze velmi rychle, ale vyškrábat se z něj trvá podstatně déle.

0 0
možnosti
JB

Toto jste si v prvních Českých volbách vybrali a partu kvalitních hrabošů volíte stále stejnou. Když lidi tohoto státu nedostanou rozum , okrádaní se nezbaví. Uvědomte si , že finanční nenažranost řídící party tohoto státu je velká a dělaji prý velmi záslužnou práci pro vlastní kapsy. [>-]

0 0
možnosti
PK

P40e49t92r 96K52ř28í60ž

16. 1. 2016 16:04

Pokud by si někdo myslel, že za změnami v účtování za elektřinu stojí nějaké temné síly ovládající "Vitáskovou a spol.", čtěte informaci: změny již dávno schválil jak parlament, tak Senát a prezident. Např.: http://www.mpo.cz/dokument157975.html (ze dne 13.5.2015). Cituji:

1/ "Novela energetického zákona míří k podpisu prezidentu republiky. Na své dnešní schůzi o tom rozhodli senátoři napříč politickým spektrem."

2/ "V Senátu, který dnes novelu poslal k podpisu prezidentu Miloši Zemanovi, byl osobně přítomen i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek: "Jsem velmi rád, že se podařilo tuto novelu úspěšně v Parlamentu prosadit."

3/ "Novela zákona o podporovaných zdrojích přináší kromě rozšíření kompetencí ERÚ zejména změnu způsobu stanovení plateb na podporu obnovitelných zdrojů, které se budou nadále stanovovat podle velikosti jističe".

Dále citace z jiného článku:

1/ "Prezident republiky Miloš Zeman podepsal včera ve čtvrtek dne 21. května 2015 kontroverzní novelu energetického zákona".

2/ "Proti novele protestoval při sněmovním projednávání především Energetický regulační úřad (ERÚ)" (!)

http://www.solarninovinky.cz/?legislativa/2015052203/prezident-zeman-podepsal-novelu-energetickeho-zakona#.VppYeWEQ33A

0 0
možnosti
Foto

Moc hezky a výstižně napsáno... R^

2 0
možnosti
JJ

J46i28ř63í 36J28o84n83á34š

16. 1. 2016 14:56

Pane Fišere,děkuji...Víc netřeba dodávat,snad jen,že s Vámi bude bude souhlasit valná většina obyvatel.R^R^R^:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik