Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Srbové udělali základní chybu v tom, že nepoužili recept Dr. Beneše, dokud byl čas, dokud to mohli udělat.

0 0
možnosti
Foto

J36a84k80u92b 49R31o18t12h

1. 2. 2016 14:10

Což bylo kdy?

1 0
možnosti

Kosovští Albánci usilovali o tzv. samostatnost od 2. války. Když nemohli zvítězit zbraněmi, řekli si, že zvítězí kur... (nelze napsat pravdivý výraz). Srbové měli dvě děti a Albánci deset až dvanáct. V padesátých letech 20. století bylo obyvatel tak 50 : 50 Srbové a Albánci. V devadesátých to bylo už 10 : 90 ve prospěch Albánců. Pak začala válka. A Albánci porážku Srbů využili. Chtěli to území a konečným cílem je tzv. Velká Albánie. Takže ještě není hotovo. Na to nezapomínejme.

A nezapomeňme, jak se rychle přihnal náš bývalý ministr zahraničí pan Schwarzenberg s uznáním Kosova. Jako by uznal Sudety. To byl důvod jeho prohry se Zemanem.

7 2
možnosti

To ne. Už před první válkou chtěli Alábnci udělat tzv. Velkou Albánii, do níž by zahrnuli části Srbska, Černé Hory, Makedonie i Bulharska.

0 1
možnosti
Foto

Srbské království vlastnilo Kosovo do roku 1389. Pak bylo 500 let Turecké. Od roku 1918 do roku 1941 byloSrbské. Od roku1941 do roku 1944 byla většina územípřičleněna k Itálii. Potom opět bylo součástí Jugoslávie.

0 0
možnosti
Foto

Ježí se mi chlupy, když tu tyhle neuvěřitelné pitomosti "USA, které zde mělo své strategické globální zájmy...".Spojené státy ústy státního tajemníka Bakera řekly, že události v Jugosláviinezajímají. Evropané řekli ano, události v Jugoslávii vyřešíme sami a ukázalose, že ne. Veškeré snahy v RB OSN vetovalo Rusko a Čína. Rusko z důvodu, žeSrbsko bylo její letitý spojenec, kterého vyzbrojovali. Když došlo k událostemv Kosovu, které nebylo možné žádnou diplomacií zastavit, rozhodla se Evropavojensky zasáhnout. K tomu potřebovala letectvo USA. USA souhlasilo s tím, žeto bude věc v rámci NATO. K tomu, aby to byla akce v rámci NATO, musí souhlasitvšechny státy NATO. Nejdéle se čekalo na náš souhlas. Nálety byly provedeny navojenské cíle, ale to nevedlo k zastavení a války a tak se přijelo rozhodnutí,začít bombardovat průmysl. To pak vedlo k zastavení války. Takže doporučuji méně si vymýšlet a zjistit si reálie.

1 5
možnosti
Foto

jako opsáno z ryze objektivního evropského nebo amerického tisku.

4 0
možnosti

Nezaměstnanost tam byla vždy. Zatímco Srbové se povětšinou stěhovali za prací do Srbska. Kosovští Albánci na západ. Jinak Albánci jsou původní obyvatelé.[>-]

0 0
možnosti

No to snad ani nejsou. Pubodni byli v Kosovu Thrakove a Rekove, Od cca 7. stoleti Srbove..

2 0
možnosti

A samozřejmě prvozáklad dnešního Kosova je prostupné pronikání islámu na srbské území a následná rozpínavost když území počtem ovládli...

Předobraz dnešní EU. Naprosto názorný případ jak Islám expanduje a ukázka metod a následků v praxi.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS