Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro  nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.  

Sněmovna ukončila těžkou práci a společnou silou odmítačů poslala republiku na skluzavku. Hlavně, že nemáme nouzový stav (NZ) a teď už to vše pofrčí a lidi dokonce přestanou simulovat covid. Nemocnice se vyprázdní a ekonomika pojede na plné pecky. Ta míra keců při jednání poslanců byla krásnou ukázkou demagogie, nepřesných čísel, planých nadějí a manipulací. Hlavní téma bylo jako heslo z jedné pohádky: "Zničit krtka!", což v překladu značí: "Teď to Babišovi vosolíme". Celá hvězdná pěchota zářila.

Aby nebyla mýlka, Babiše neobhajuji. Za neblahou situaci může Vláda ČR. Důvodem je však měkkost, politický kalkul, výběr reprezentantů druhé a třetí kategorie a naslouchání řvoucímu davu, kde ještě dnes 40% věří na coronavirové spiknutí. Stejnou vinu (ne li větší, protože se prohlašuje za chytřejší) má ale opozice, pro kterou nebylo důležité zdraví občanů ale politický boj. Rovněž naše média pokračují v totálním propadáku po roce 1989, i když ČT v posledním týdnu začala tahat za brzdu. Pozdě! Babišova vláda musela za každých okolností ztratit - při vyžadování nařízených opatření, omezování a restrikcích se na něj vrhla opozice a média (jen si vzpomeňte na jaro a léto a chřipečku), a při rozvolnění ho přitlačila statistika ke zdi, a schytal to stejně od stejné sestavy.

Z těch co zvedali ruku na ukončení nouzového stavu nikoho nezajímá, že ČR má čtyřikrát více nemocných než v Německu, kde ale občané poctivě dodržují pravidla a jsou ohleduplní. Hrdinou zpráv v ČT je rolba tahající chumel lyžníků, kteří by v Německu dostali pokutu až by zmodrali, a majitel rolby by jejím prodejem uhradil tak 5% pokuty. Dalším hrdinou je hostinský, který si pokoutně otevřel výčepnu. Jinak je to v mnoha státech ve světě, kde tvrdě šlapou na brzdu. Na jednom blogu jsem četl trefnou větu "Češi se za nouzového stavu chovají jako Blboun nejapný". Nevím, jak k tomu ten pták přijde, ale ochotu dodržovat pravidla je u obyvatel ČR ještě menší. Diskuze na toto téma je neprůchodná - skončí osočováním a nadávkami uřvané skupiny cca 2000 popíračů všeho, ochránců své jediné svobody, své jediné pravdy, kteří umí nadatlovat do klávesnice krátký, zpravidla sprostý příspěvek (podívejte se na weby, kde je etablováno několik stovek diskutujících a je to vydáváno za vůli národa). A většina obyvatel mlčí!

Výjimečně si dovolím heslovitě zavěštit, co nás čeká, a co nemine. Za a) naroste počet případů a s příchodem mutací se zrychlí šíření; b) zdravotnictví se dostane pod obrovský tlak a struna se přetrhne - řada personálu skončí, není vyloučeno, že lokálně se položí celé nemocnice a následně se lékařský stav odmítne nadále obětovat - budou si plnit jen základní povinnosti, není vyloučeno ani  stávkové hnutí a odchody; c) s tím bude omezena kapacita pro očkování a dále prudce vzrostou náklady na zdravotnictví; d) celkové zdraví obyvatel se zhorší, nebude kapacita na běžné úkony a onemocnění; e) regionálně se zvýrazní rozdíl mezi nemocnicemi a nastane boj o peníze; f) rozhodování o omezujících opatření se přesouvá na kraje a obce, které nemají lidské kapacity, zkušenosti a budou vytloukat klín klínem; g) odpovědnost při zákazech a hlavně kontrole (trestání, správní řízení) se bude sypat na jejich hlavy, a opět nemají šanci to zvládnout (legislativní a mocenské mínusy); h) průmysl pojede dál na půl plynu ale s narůstajícím počtem nakažených bude pomalu ničen, stejně tak dodatečnými náklady na zajištění pracovníků; i) hospody a služby se budou otvírat minimálně, protože stav epidemie to nedovolí; j) zvýší se výrazně úmrtnost, vir má evoluční náboj a začne si šahat na mladší ročníky; k) okolní státy se budou od nás izolovat, což bude mít výrazný dopad na náš pohyb (pendleři ale i letecké dovolené - zavolejte si na cestovku a zjistíte to, kolik letů se jen nyní zrušilo z Německa), dovolená v létě bude na balkonu; l) sněmovna bude muset přijímat nové zákony, které ve svém důsledku omezí obyvatele ještě více než současný nouzový stav, ale bude už pozdě; m) ve společnosti se rychle probudí hyeny, které začnou využívat problémů ve svůj prospěch; n) naivní opozice se začne dovolávat obětí obyvatelstva pro lepší zítřky.

To je jen část toho, co rozhodnutí našich poslanců přinese. Budu se rád mýlit a třeba se ukáže, že jsme tím pevným, čestným, pracovitým, spolehlivým, ukázněným, trpělivým a chytrým národem. A že budeme zase mistři světa. A že tou žábou na prameni je Babiš. Při pohledu zpět je taková kvalita národa nereálná a nakonec za mstivost opozice tvrdě zaplatíme.  Opozice se vydala na velmi tenký led, a jejich cesta může skončit u voleb taky v loji !

 

Autor: Jaroslav Fišer | pátek 12.2.2021 4:00 | karma článku: 33,54 | přečteno: 921x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Francie v ulicích a sociální práva.

Zdá se, že Evropa přechází do další etapy vývoje, která se vrací k některým základním problémům. Pojmy jako nerovnost, vláda lidu, demokratická volba a odpovědnost vrcholných představitelů dostávají nové významy.

10.12.2018 v 7:30 | Karma: 28,97 | Přečteno: 591x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik