Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono se vědělo už dříve, že vracet utečence třeba do Lybie nebo do Somálska moc nepůjde. S jejich vládami se nedá moc diskutovat. Kašlou na nás a budou nám spíše dělat naschvály. Teď vidíme, že to nemusí jít ani do Pákistánu a třeba ani do Afghánu, někteří utečenci vykřikují, ať je radši zastřelíme, že se nevrátí do Íránu nebo do Iráku. Problém Evropy je v tom, že její vládci a Merkelová žijí mimo realitu. A to nemluvím o Řecku, které zvysoka kašle na všechny.

2 0
možnosti

J26a38r31a 54R45a70n36k

4. 12. 2015 8:43

Tak do Somalska zadne aerolinky neletaji uz delsi dobu, Kanada tam zlocince deprortuje za velke penize danovych poplatniku uz delsi dobu, ale vzdy po jednom. Exodus do Evropy zacal minuly rok, co vsichni delali?

0 0
možnosti

Prostě Pakistan vidí co se cpe do Turecka a chce taky. Holt něco za něco. A Německo je bohaté a disciplinované. Německo si může dovolit vymýšlet kraviny ještě nejmíň do halelujá.

3 0
možnosti

Tohle se samozřejmě dalo čekat. Dotyčné země samozřejmě mají malou motivaci brát si utečence zpátky. Ať už proto, že dotyční část peněz, které získají v zahraničí (legální prací, nelegální prací nebo na dávkách), posílají rodině zpět do vlasti (viz nedávná konference s Africkými představiteli), nebo proto, že to jsou osoby nepohodlné, kriminální živly apod. A tady musí být Evropa začít být také tvrdá. Tedy např. začít ukončením jakékoliv humanitární podpory dané země, dále třeba ekonomické sankce, ukončení diplomatických styků. Pro případ, že to nepomůže - založit nějaké mezinárodní exilové místo pro lidi bez státní příslušnosti, mimo území EU, hlídané, s mezinárodním dohledem OSN, a sem všechny nelegály vyhošťovat, včetně odmítnutých reemigrantů (ono na druhou stranu, Pákistán má pravdu v tom, že mu tam nelze automaticky vysazovat cizí občany bez oficiálních dokladů, kteří jen "tvrdí", že jsou Pákistánci). Řekl bych, že toto je jediné správné, účinné a zároveň humánní řešení současné situace.

1 0
možnosti
Foto

Celkem s  vámi souhlasím. Jen vaše teorie: "Ostatní je nutné poslat dál" má silnou slabinu - chuť imigrantů ve východních státech zůstat. Je předpoklad, hraničící s jistotou, že takovou chuť mít nebudou.

3 0
možnosti
Foto

K67a55r19e58l 78M96á43d50l62e

3. 12. 2015 13:39

Ale časem budou. Až těm Zemím Zaslíbeným dojdou peníze, kapacity i trpělivost voličů, budou statisíce migrantů ubytovávány ve stanových lágrech a dostávat budou jen symbolické kapesné. Potom se migranti začnou zajímat i o země dříve neatraktivní.

5 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik